Vinterferie

Det blir folksomt på Høgkjølen i uke 8. Hele Trøndelag og Møre og Romsdal har vinterferie samtidig i år. I tillegg gjennomfører Orkdal Røde Kors Hjelpekorps en ettersøkingsøvelse i området 17.-19. februar. For oss på Høgkjølen Fjellcamp er det en stor fordel at korpset er i nærheten og at de er trent til å gjøre jobben sin når det blir alvor. Vi har derfor stilt plassen til rådighet som base for øvelsen.

Øvelsen med sine ca 40 deltakere vil nok sette sitt preg på plassen de dagene den pågår, men vi tror og håper det ikke skal gå ut over kvaliteten på ferien til våre faste gjester. Dette blir en enestående mulighet til å følge med på hvordan et hjelpekorps arbeider når de er på søk. Korpset vil bistå med å vise veg, eventuelt transport ut til søkeområdet slik at det blir enkelt å se og oppleve hvordan bl.a. et skredsøk foregår. Vi håper mange vil benytte seg av denne muligheten. Det er også mulig å delta i øvelsen som markør (savnet eller skadet person). Ungdom er spesielt invitert. Ta kontakt med Kristian Storli på tlf. 46 82 45 14 innen fredag 17. feb kl 1200 hvis du har lyst til å delta.

Korpset kommer til å benytte den store lavvoen vår som KO alle tre dagene, og de setter opp et par mindre lavvoer på parkeringsplassen som vil bli benyttet til overnatting. Øvelsen vil dreie seg om søk etter savnet person, søk i skred og muligens også samhandling med redningshelikopter. Noe av øvelsen vil foregå på nattestid og vi må nok regne med litt støy fra snøscooter og helikopter. Om du skulle våkne av snøscooterlyd tidlig på morgenkvisten, så husk at de øver for å være i stand til å hjelpe oss i en nødsituasjon.

Høgkjølen har god dusj og toalettkapasitet til å ta i mot dem, men når det gjelder tørkeromskapasitet må vi henstille til alle om ikke å la tøy henge lenger enn nødvendig på tørkerommene så lenge øvelsen pågår. Vi regner med at det blir mye vått tøy.

Orkdal Røde Kors Hjelpekorps vil gjerne ha flere medlemmer, både aktive og støttemedlemmer. For mer informasjon kan du stikke innom korpsledelsen i lavvoen mens øvelsen pågår.

Skiløypene er nå godt merket og både løypene og bakken blir preparet så godt vi kan. Kasse med turbok er oppsatt ved mobilmasta. Legg turen forbi og skriv deg inn. Det blir en liten premie til de som skriver seg inn flest ganger i løpet av vinteren.

Til slutt ønsker vi alle en riktig god vinterferie med lange fine dager i løypa eller bakken og lune koselige kveldsstunder. Vi ønsker også Orkdal Røde Kors lykke til med en god og givende øvelse.