Vind og nedbør

Det har her på Høgkjølen som i store deler av landet vært nokså ruskete vær den siste uka. Etter at vi hadde skikkelig vintervær forrige helg med snø og skiføre, ble denne uka preget av kraftig vind med en blanding av regn, sludd og snø. I natt blåste det kraftig her, men etter å ha tatt en kikk på vognene rundt på plassen i dag tidlig ser det ut til at det har gått veldig bra. Det kan jo fortsatt være greit å ta en kikk selv, i tilfelle vi har oversett noe, men overordnet ser det bra ut. Vi oppfordrer alle til å rydde og sikre rundt vognene sine før de forlater plassen. Mange har vært flinke, men vi kom over noen tilfeller hvor eiendeler har blåst utover og kunne vært i fare for å skade nabovogner. Ingen skade skjedd denne gang, men rydd opp før neste uvær slår inn.

Nå går vi inn i adventstida og jula nærmer seg. Vi ønsker å skape litt julestemning her på Høgkjølen også. Lørdag 7. desember blir det tenning av julegrana med gløgg, pepperkaker og sang. Ønsker noen å underholde (spille instrument, lese fortelling, organisere lek, osv.) ta gjerne kontakt med oss. Lørdag 21. desember planleger vi å ha julegrøt i lavvoen. En av dagene i jula vil Randi steke sine sveler i lavvoen igjen og vi koker kaffe på bålet. Nyttårsaften blir det felles båltenning og oppskyting av raketter. Nærmere informasjon om alle arrangementene vil komme her på hjemmesida.

Foreløpig skal det ikke være nødvendig å måke av takene siden mildværet og vinden har smeltet det meste av snøen. Men det kan jo være koselig å ta turen opp på Høgkjølen i helga alikevel! Vi ønsker alle ei god adventstid!