Sommeren går mot slutten

Italienske turister på Vespa

Sommeren er på hell og ferien er vel over for de fleste nordmenn. Men  fortsatt er det drop-in gjester hver natt og de fleste har ei historie å fortelle.

For noen dager siden hadde vi besøk av et tysk par med bobil som hadde vært på veien i Norden siden påske og som ikke hadde tenkt seg hjem før i oktober. Litt av en ferie!

Litt tidligere kom tre italienske velvoksne karer på hver sin 70-talls Vespa scooter innom på vei hjem fra Nordkapp. 

To unge hollendere på sykkel med 30 kg bagasje hver, overnattet også på Høgkjølen på vei fra Nederland til Nordkapp.

Og jenta fra Tyskland på 25 som syklet alene fra Kristiansand til Lofoten mens hun tok seg tid til både Prekestolen, Besseggen og flere dager på ski på Strynefjellet m.m. Hun strålte som ei sol mens hun fortalte om sine opplevelser i Norge.

Six en Piste

Men årets lengste og mest begivenhetsrike tur hadde nok den franske familien med fire barn fra tre til åtte år som kom innom for å fylle 200 liter vann den 16. mai. De hadde startet turen et og et halvt år tidligere i Sør-Afrika. Først kjørte de gjennom det meste av Afrika før de sendte bilen til Sør-Amerika for en liknende tur der. Etter en kort visit i hjemlandet rigget de en ny bil og startet på en rundtur i Skandinavia. Da de besøkte oss hadde de igjen fem uker av reisen.

Vannfyllingen endte med at de ble med på 17. mai-feiring både på Fannrem og i Svorkbygda og det ble to overnattinger på Høgkjølen. For dere som vil vite mer om  barna Louison, Léontine, Oscar og Achille, mor Marie og far Tomas og alle deres opplevelser finner dere en mengde flotte og lærerike videofortellinger på www.sixenpiste.com. En fin side som er verdt et besøk. Kanskje kommer det også etter hvert en snutt fra Fannrem og Høgkjølen.

Multer

Tilbake til nuet. Høsten er kommet og med den er det også tid for å sanke bær og sopp. Er man heldig kan man sikre seg hovedingrediensen til multekremen. Vi begynner også å se igjen de av våre gjester som har brukt vogna på ferie andre steder og er på vei tilbake. Er du på jakt etter en fastplass på camping så er det noen plasser til salgs for eventuelle nye gjester. 

Vi ønsker alle en god og fin høst med mange flotte turer i fjellet!