Nyttårsaften

Fyrverkeri på Høgkjølen i fjor.

Vi har hatt ei virkelig flott romjul på Høgkjølen med fint vintervær og skiføre. Skibakken har også blitt tatt i bruk så nå er vinteren her. Alle løypene har blitt kjørt og flittig besøkt av dagsturister.

Vi må gjøre noen justeringer på den tradisjonell nyttårsfeiringa på grunn av smittesituasjonen i Trøndelag. Det kommer ny smittevernsforskrift som gjelder for Orkland fra midnatt. Du finner den på kommunens hjemmesider her

Det blir ikke noe opplegg i lavvoen, men vi fyrer bål utenfor lavvoen for en liten markering ved midnatt, da vi anser at alle kan holde god avstand til hverandre der. Er det noen som ønsker å sende opp fyrvekeri, lager vi en skjermet oppskytingsplass ved lavvoen slik at en og en kan skyte opp der. All oppskyting skal skje ved midnatt og kun ved angitt plass. De som ønsker å skyte opp fyrverkeri tar kontakt med oss ved lavvoen i god tid før midnatt. De som står for oppskytingen skal være kompetente og kjenne reglene for bruk av fyrverkeri og bruke vernebriller og egnet tennkilde. Første avfyring vil vi gjerne skal skje akkurat ved midnatt.

Ta hensyn til folk og dyr som kanskje synes nyttårsfeiringen kan være skremmende. Håper alle får ei minneverdig nyttårsfeiring på Høgkjølen.

Vi ønsker alle våre gjester et riktig godt nytt år!